Vállalaton belüli áthelyezés célú tartózkodási engedély és hosszú távú mobilitási engedély


Ezt az engedélytípust azoknak a Magyarországon munkát végző, harmadik országbeli állampolgár ügyfeleinknek javasoljuk, akik ugyan itt dolgoznak, azonban alkalmazásban továbbra is az anyaországukban bejegyzett munkaadóval állnak és fizetésüket is onnan kapják.

Tekintettel arra, hogy ez az engedélytípus ügyfeleink nagy részét érinti, valamint arra, hogy ennek a típusú engedélynek a megszerzése különösen bonyolult, kérjük mindenképpen konzultáljon szakértőinkkel mielőtt egyedül nekivág az engedélyezési eljárásnak!

Ha biztosra szeretne menni és azt szeretné, ha tartózkodási engedély iránti kérelmét gyorsan és pozitívan bírálja el a hatóság, keresse szakértő csapatunkat!

Feltételek

 • Igazolni kell, hogy a fogadó vállalat (Magyarországon) és a harmadik országban bejegyzett vállalkozás ugyanahhoz a vállalatcsoporthoz vagy vállalkozáshoz tartozik,
 • Érvényes útlevél,
 • Beutazás és tartózkodás céljának igazolása,
 • Annak igazolása, hogy a vállalaton belüli áthelyezés időpontját jogszabályban meghatározott vezető állású munkavállaló és szakértő esetében legalább három hónapos, gyakornok-munkavállaló esetében pedig legalább három hónapos folyamatos munkaviszony előzte meg közvetlenül ugyanazon a vállalkozáson vagy vállalkozáscsoporton belül,
 • Igazolása annak, hogy rendelkezik az abban a fogadó szervezetben szükséges szakmai képesítéssel és tapasztalattal, amelyhez vezető állású munkavállalóként vagy szakértőként áthelyezik, vagy gyakornok-munkavállalók esetében a szükséges egyetemi oklevéllel,
 • Az egészségügyi ellátások teljes körére biztosítottnak minősül, vagy kérelmezte azt minden olyan időszakra vonatkozóan, amikor a foglalkoztatásra irányuló jogviszonyból eredően nem minősül biztosítottnak,
 • Tartózkodás teljes időtartamára elegendő forrással rendelkezik önmaga és családtagjai számára ahhoz, hogy tartózkodásuk ne jelentsen indokolatlan terhet Magyarország szociális ellátórendszerére; és
 • Magyarország területén valós lakcímadatot szálláshelyként bejelentett.

Mi minősül vállalkozáscsoportnak?

Olyan vállalkozások, amelyek a következő módokon összekapcsoltként elismertek:

valamely vállalkozás egy másik tekintetében

 • közvetlenül vagy közvetve birtokolja ez utóbbi vállalkozás jegyzett tőkéjének a többségét;
 • ellenőrzést gyakorol a vállalkozás kibocsátott részvénytőkéjéhez kapcsolódó szavazati jogok többsége felett;
 • kinevezheti a szóban forgó vállalkozás igazgatási, irányító, illetve felügyelő testületei tagjainak több mint a felét; vagy
 • azt anyavállalatként egységes alapon irányítja.

HOL LEHET BENYÚJTANI?
SZEMÉLYESEN KELL MEGJELENNI?

A tartózkodási engedély kiadása iránti kérelmet annál a konzuli tisztviselőnél vagy tartózkodási engedély iránti kérelem átvételére felhatalmazott egyéb helyen kell benyújtani, amely a kérelmező állandó vagy szokásos tartózkodási helye, illetve állampolgársága szerinti országban működik.

Felhívjuk azonban ügyfeleink figyelmét, hogy a vállalaton belüli áthelyezés célú tartózkodási engedély és a hosszú távú mobilitási engedély kiadására és meghosszabbítására irányuló kérelem a magyarországi fogadó szervezet útján is előterjeszthető!

A vállalaton belüli áthelyezés célú tartózkodási engedély és a hosszú távú mobilitási engedély ügyintézési határideje a beadástól számított 60 nap.

ÁRAK ÉS KÖLTSÉGEK

Irodánk teljeskörű szolgáltatásként vállalja ügyfeleink részére a vállalaton belüli áthelyezés célú tartózkodási engedély és a hosszú távú mobilitási engedély beszerzését.

A vállalaton belüli áthelyezés célú tartózkodási engedély és a hosszú távú mobilitási engedély teljes körű intézése:  EUR 600. (Ez a díj tartalmazza az eljárás során elkészítendő munka- és egyéb szerződéseket is!)

Ez az ár tartalmazza a szükséges mennyiségű személyes konzultáció díját, amelyek elengedhetetlenek a folyamat és a beszerzendő iratok ismertetéséhez, a kérelem és annak minden mellékletének elkészítését, valamint a személyes képviseletet a kérelmezési eljárás egésze alatt.

VÁRHATÓ KÖLTSÉGEK:

Az eljárás illetékköteles, amelynek összege: 18.000 HUF

Várható fordítási költség: 30.000 HUF (ez az összeg a szükséges iratok mennyiségétől függően változhat).

Arckép díja: 500 HUF

Tulajdoni lap költsége: 1500 HUF

Az esetek nagy részében a fentieken felül költségek nem merülnek fel, így nem kell számolnia sem közjegyzői sem más költséggel!

Itt is szeretnénk ügyfeleink figyelmét felhívni arra, hogy az idegenrendészeti eljárások meglehetősen kötött szabályokkal rendelkeznek, illetve, hogy amennyiben egy-egy eljárás során fény derül arra, hogy az ügyfél akár csak rövid ideig is jogszerűtlenül volt az országban, úgy a következő eljárásban jelentősen rosszabb esélyekkel bírálják el pozitívan a kérelmét! Ezért is fontos, hogy már az első beadáskor teljes körű, átgondolt és a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelelő kérelmet adjanak be, amihez szakértőink tudnak segítséget nyújtani.

Ha tartózkodási vagy letelepedési engedélyével kapcsolatban bármilyen kérdése van, keresse csapatunkat!