Egyéb célú tartózkodási engedély


Egyéb célból az a harmadik országbeli állampolgár kaphat tartózkodási engedélyt, aki a az eddig részletezett céloktól eltérő, valamely más célból kíván Magyarország területén tartózkodni, és a magyarországi tartózkodás feltételeit egyebekben teljesíti (pl. Magyarországon nem akkreditált oktatási intézményben kíván tanulmányokat folytatni, nyelvtanulás céljából érkezik Magyarországra, stb.).

Azon ügyfeleink részére ajánljuk ezt az engedélytípust, akik semmilyen, a többi célhoz kötött engedélyre vonatkozó beutazási célt nem tudnak megjelölni.

Tekintettel arra, hogy ez az engedélytípus ügyfeleink nagy részét érinti, valamint arra, hogy ennek a típusú engedélynek a megszerzése különösen bonyolult, kérjük mindenképpen konzultáljon szakértőinkkel mielőtt egyedül nekivág az engedélyezési eljárásnak!

Ha biztosra szeretne menni és azt szeretné, ha tartózkodási engedély iránti kérelmét gyorsan és pozitívan bírálja el a hatóság, keresse szakértő csapatunkat!

Feltételek

  • érvényes útlevél,
  • beutazás és tartózkodás céljának igazolása,
  • az egészségügyi ellátások teljes körére biztosítottnak minősül, vagy kérelmezte azt minden olyan időszakra vonatkozóan, amikor a foglalkoztatásra irányuló jogviszonyból eredően nem minősül biztosítottnak
  • tartózkodás teljes időtartamára elegendő forrással rendelkezik önmaga és családtagjai számára ahhoz, hogy tartózkodásuk ne jelentsen indokolatlan terhet Magyarország szociális ellátórendszerére; és
  • Magyarország területén valós lakcímadatot szálláshelyként bejelentett.

HOL LEHET BENYÚJTANI?SZEMÉLYESEN KELL MEGJELENNI?

A tartózkodási engedély kiadása iránti kérelmet annál a konzuli tisztviselőnél vagy tartózkodási engedély iránti kérelem átvételére felhatalmazott egyéb helyen kell benyújtani, amely a kérelmező állandó vagy szokásos tartózkodási helye, illetve állampolgársága szerinti országban működik.

Az egyéb célú tartózkodási engedély ügyintézési határideje a beadástól számított 21 nap.

ÁRAK ÉS KÖLTSÉGEK

Irodánk teljeskörű szolgáltatásként vállalja ügyfeleink részére az egyéb célú tartózkodási engedély és a hosszú távú mobilitási engedély beszerzését.

Az egyéb célú tartózkodási engedély teljeskörű intézése: EUR 600 (+ ÁFA).

Ez az ár tartalmazza a szükséges mennyiségű személyes konzultáció díját, amelyek elengedhetetlenek a folyamat és a beszerzendő iratok ismertetéséhez, a kérelem és annak minden mellékletének elkészítését, valamint a személyes képviseletet a kérelmezési eljárás egésze alatt.

VÁRHATÓ KÖLTSÉGEK:

Az eljárás illetékköteles, amelynek összege: 18.000 HUF

Várható fordítási költség: 30.000 HUF (ez az összeg a szükséges iratok mennyiségétől függően változhat).

Arckép díja: 500 HUF

Tulajdoni lap költsége: 1500 HUF

Az esetek nagy részében a fentieken felül költségek nem merülnek fel, így nem kell számolnia sem közjegyzői sem más költséggel!

Itt is szeretnénk ügyfeleink figyelmét felhívni arra, hogy az idegenrendészeti eljárások meglehetősen kötött szabályokkal rendelkeznek, illetve, hogy amennyiben egy-egy eljárás során fény derül arra, hogy az ügyfél akár csak rövid ideig is jogszerűtlenül volt az országban, úgy a következő eljárásban jelentősen rosszabb esélyekkel bírálják el pozitívan a kérelmét! Ezért is fontos, hogy már az első beadáskor teljes körű, átgondolt és a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelelő kérelmet adjanak be, amihez szakértőink tudnak segítséget nyújtani.

Ha tartózkodási vagy letelepedési engedélyével kapcsolatban bármilyen kérdése van, keresse csapatunkat!