Munkavállalási célú tartózkodási engedély


Abban az esetben javasoljuk ezt a típusú engedélyt, amennyiben munkaviszony alapján, magyarországi munkáltató részére kíván Magyarországon munkát végezni.

Fontos tudni, hogy a munkavállalási célú tartózkodási engedélyhez előzetesen szükség van a későbbi munkáltatóra és tudni kell a későbbi munkaviszony részleteit, az engedély tehát álláskeresési célra nem kérhető!

Fontos tudni, hogy a munkavállalási célú tartózkodási engedély kézhezvételét megelőzően legálisan nem vállalhat munkát és nem dolgozhat Magyarországon, erre csakis az engedély átvételét követően van lehetősége!

Tekintettel arra, hogy ez az engedélytípus ügyfeleink nagy részét érinti, valamint arra, hogy ennek a típusú engedélynek a megszerzése különösen bonyolult, kérjük mindenképpen konzultáljon szakértőinkkel mielőtt egyedül nekivág az engedélyezési eljárásnak!

Ha biztosra szeretne menni és azt szeretné, ha tartózkodási engedély iránti kérelmét gyorsan és pozitívan bírálja el a hatóság, keresse szakértő csapatunkat!

Feltételek

  • Munkaviszony létesítése egy magyar munkáltatóval,
  • Munkaerőigény benyújtása (irodánk intézi),
  • Magyarországi szálláshely igazolása,
  • Érvényes útlevél,
  • Bankszámla egyenleg igazolása (a szükséges összeggel kapcsolatban keresse szakértőinket),
  • Nyilatkozat önkéntes távozásról (irodánk elkészíti),
  • Foglalkoztatásra irányuló előzetes megállapodás (irodánk elkészíti),
  • Szakképzettséget igazoló okirat hiteles fordítással (amennyiben a munkakör szakképzettséghez kötött) (a fordítást irodánk elkészíti),
  • Megélhetés igazolása (ezzel kapcsolatban keresse szakértőinket),
  • Teljes körű egészségügyi ellátás igénybevételére jogosító üzleti egészségbiztosítási kötvény (irodánk közreműködik ennek beszerzésében).

HOL LEHET BENYÚJTANI?SZEMÉLYESEN KELL MEGJELENNI?

Munkavállalási célú tartózkodási engedély ügyintézési határideje a beadástól számított 70 nap.

A kérelem benyújtásának helyét több tényező határozza meg. Ezzel kapcsolatban kérem vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megfelelő tájékoztatást tudjunk nyújtani!

ÁRAK ÉS KÖLTSÉGEK

Irodánk teljes körű szolgáltatásként vállalja ügyfeleink részére a munkavállalási célú tartózkodási engedély beszerzését.

Munkavállalási célú tartózkodási engedély teljes körű intézése: EUR 500.

Ez az ár tartalmazza a szükséges mennyiségű személyes konzultáció díját, amelyek elengedhetetlenek a folyamat és a beszerzendő iratok ismertetéséhez, a kérelem és annak minden mellékletének elkészítését, valamint a személyes képviseletet a kérelmezési eljárás egésze alatt.

VÁRHATÓ KÖLTSÉGEK:

Az eljárás díjköteles, amelynek összege: 18.000 HUF (vagy 60 EUR)

Várható fordítási költség (amennyiben szükséges): 20.000 HUF (ez az összeg a szükséges iratok mennyiségétől függően változhat).

Arckép díja: 1500 HUF / 4 db

Tulajdoni lap költsége: 1500 HUF / ingatlan

Az esetek nagy részében a fentieken felül további költségek nem merülnek fel, így nem kell számolnia sem közjegyzői, sem más egyéb költséggel!

GYAKORI KÉRDÉSEK TARTÓZKODÁSI ÉS MUNKAVÁLLALÁSI CÉLÚ TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLLYEL KAPCSOLATBAN

Igen, amennyiben magyar cégként külföldieket szeretnének foglalkoztatni Magyarország területén, kérjük keresse fel csapatunkat. Akár egyetlen külföldi munkavállaló, akár nagyobb számú munkavállaló minden szükséges engedélyével kapcsolatban tudunk segíteni.

Ilyenkor meglévő engedély szempontjából a munkavállalási célú tartózkodási engedély meghosszabbítása iránti kérelmet kell benyújtani, ami teljesen új kérelemnek minősül. Ez azt jelenti, hogy minden olyan mellékletet és adatot újra be kell szerezni, amelyek az eredeti engedélyhez szükségesek voltak.

Teljeskörű szolgáltatásunk keretén belül a munkaerőigény beszerzését is csapatunk intézi, Önnek ezzel nincs további teendője.

A kérelem benyújtásának helyét több tényező határozza meg. Ezzel kapcsolatban kérem vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megfelelő tájékoztatást tudjunk nyújtani!

Nem, erre csak az engedély átvételét követően van lehetősége! Ha ezzel kapcsolatban további információra van szüksége, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az érvényesség idejét több körülmény határozza meg de minden ilyen típusú engedély maximum 2 évig érvényes. A lejáratot követően az engedélyek általában meghosszabbíthatóak.

Sajnos nem, irodánk csak abban az esetben tudja a tartózkodási engedély iránti kérelemmel kapcsolatos ügyintézést megkezdeni, ha a későbbi munkáltatójával már előzetesen megállapodtak a munkaviszonnyal kapcsolatan.

Itt is szeretnénk ügyfeleink figyelmét felhívni arra, hogy az idegenrendészeti eljárások meglehetősen kötött szabályokkal rendelkeznek, illetve, hogy amennyiben egy-egy eljárás során fény derül arra, hogy az ügyfél akár csak rövid ideig is jogszerűtlenül volt az országban, úgy a következő eljárásban jelentősen rosszabb esélyekkel bírálják el pozitívan a kérelmét! Ezért is fontos, hogy már az első beadáskor teljes körű, átgondolt és a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelelő kérelmet adjanak be, amihez szakértőink tudnak segítséget nyújtani.

Ha tartózkodási vagy letelepedési engedélyével kapcsolatban bármilyen kérdése van, keresse csapatunkat!