Családi együttélés biztosítása célú tartózkodási engedély


A családi együttélés biztosítása célú tartózkodási engedély lehetővé teszi a Magyarországon tartózkodó harmadik országbeli, vagy magyar állampolgárok és harmadik országbeli családtagjaik Magyarországon történő újraegyesítését. Ennél az engedélytípusnál tehát a családi együttélés az igazolandó tartózkodási cél.

FONTOS, hogy ez az engedélytípus nem összekeverendő az EGT állampolgár családtagja részére kiállítható tartózkodási kártyával!

FONTOS, hogy a schengeni tagállamok területén az érvényes tartózkodási engedély birtokában száznyolcvan napon belül kilencven napot meg nem haladó időtartamú vízummentes beutazásra és tartózkodásra jogosult az engedély tulajdonosa!

FONTOS, hogy a jogosultat jövedelemszerző tevékenység végzésére, illetve munkavállalásra is feljogosíthatja az engedély!

Tekintettel arra, hogy ez az engedélytípus ügyfeleink nagy részét érinti, valamint arra, hogy ennek a típusú engedélynek a megszerzése különösen bonyolult, kérjük mindenképpen konzultáljon szakértőinkkel mielőtt egyedül nekivág az engedélyezési eljárásnak!

Ha biztosra szeretne menni és azt szeretné, ha tartózkodási engedély iránti kérelmét gyorsan és pozitívan bírálja el a hatóság, keresse szakértő csapatunkat!

Ki számít családtagnak?

Családtagnak minősül a harmadik országbeli állampolgár házastársa, a házastársával közös kiskorú gyermeke, a szülői felügyeleti jogköre alatt álló eltartott kiskorú gyermeke, valamint a házastársának eltartott kiskorú gyermeke, aki felett a házastárs gyakorol szülői felügyeleti jogot.

Feltételek

  • Tartózkodási cél igazolása (kérje szakértőnk segítségét, ha bővebb információra van szüksége!),
  • Magyarországi lakcím vagy szálláshely igazolása,
  • Érvényes útlevél,
  • Bankszámla egyenleg igazolása (a szükséges összeggel kapcsolatban keresse szakértőinket),
  • Nyilatkozat önkéntes távozásról (irodánk elkészíti),
  • Megélhetés igazolása (ezzel kapcsolatban keresse szakértőinket),
  • Teljes körű egészségügyi ellátás igénybevételére jogosító üzleti egészségbiztosítási kötvény (irodánk közreműködik ennek beszerzésében)
  • Kiutazás feltételeinek igazolása.

HOL LEHET BENYÚJTANI?SZEMÉLYESEN KELL MEGJELENNI?

A kérelem benyújtásának helyét több tényező határozza meg. Ezzel kapcsolatban kérem vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megfelelő tájékoztatást tudjunk nyújtani!

A kérelmet az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság vizsgálja és bírálja el 21 nap alatt.

Az engedély érvényességének ideje:A családegyesítési célú tartózkodási engedély legfeljebb 3 évig érvényes, azonban a Magyarországon tartózkodási engedéllyel rendelkező családtag tartózkodási engedélyétől függően ez lehet 4, illetve 5 év is.

ÁRAK ÉS KÖLTSÉGEK

Irodánk teljes körű szolgáltatásként vállalja ügyfeleink részére a családi együttélés biztosítása célú tartózkodási engedély beszerzését.

Családi együttélés biztosítása célú tartózkodási engedély teljeskörű intézése: 500 EUR

Ez az ár tartalmazza a szükséges mennyiségű személyes konzultáció díját, amelyek elengedhetetlenek a folyamat és a beszerzendő iratok ismertetéséhez, a kérelem és annak minden mellékletének elkészítését, valamint a személyes képviseletet a kérelmezési eljárás egésze alatt.

VÁRHATÓ KÖLTSÉGEK:

Az eljárás díjköteles, amelynek összege: 18.000 HUF (vagy 60 EUR)

Várható fordítási költség (amennyiben szükséges): 20.000 HUF (ez az összeg a szükséges iratok mennyiségétől függően változhat).

Arckép díja: 1500 HUF / 4 db

Tulajdoni lap költsége: 1500 HUF / ingatlan

Az esetek nagy részében a fentieken felül egyéb költségek nem merülnek fel, így nem kell számolnia sem közjegyzői, sem más további költséggel!

GYAKORI KÉRDÉSEK CSALÁDI EGYÜTTÉLÉS BIZTOSÍTÁSA CÉLÚ TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLLYEL KAPCSOLATBAN

Igen, a jogosultat jövedelemszerző tevékenység végzésére, illetve munkavállalásra is feljogosítja az engedély!

Itt is szeretnénk ügyfeleink figyelmét felhívni arra, hogy az idegenrendészeti eljárások meglehetősen kötött szabályokkal rendelkeznek, illetve, hogy amennyiben egy-egy eljárás során fény derül arra, hogy az ügyfél akár csak rövid ideig is jogszerűtlenül volt az országban, úgy a következő eljárásban jelentősen rosszabb esélyekkel bírálják el pozitívan a kérelmét! Ezért is fontos, hogy már az első beadáskor teljes körű, átgondolt és a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelelő kérelmet adjanak be, amihez szakértőink tudnak segítséget nyújtani.

Ha tartózkodási vagy letelepedési engedélyével kapcsolatban bármilyen kérdése van, keresse csapatunkat!