GYAKORI KÉRDÉSEK TARTÓZKODÁSI ÉS MUNKAVÁLLALÁSI CÉLÚ TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLLYEL KAPCSOLATBAN

Igen, amennyiben magyar cégként külföldieket szeretnének foglalkoztatni Magyarország területén, kérjük keresse fel csapatunkat. Akár egyetlen külföldi munkavállaló, akár nagyobb számú munkavállaló minden szükséges engedélyével kapcsolatban tudunk segíteni.

Ilyenkor meglévő engedély szempontjából a munkavállalási célú tartózkodási engedély meghosszabbítása iránti kérelmet kell benyújtani, ami teljesen új kérelemnek minősül. Ez azt jelenti, hogy minden olyan mellékletet és adatot újra be kell szerezni, amelyek az eredeti engedélyhez szükségesek voltak.

Teljeskörű szolgáltatásunk keretén belül a munkaerőigény beszerzését is csapatunk intézi, Önnek ezzel nincs további teendője.

A kérelem benyújtásának helyét több tényező határozza meg. Ezzel kapcsolatban kérem vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megfelelő tájékoztatást tudjunk nyújtani!

Nem, erre csak az engedély átvételét követően van lehetősége! Ha ezzel kapcsolatban további információra van szüksége, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Az érvényesség idejét több körülmény határozza meg de minden ilyen típusú engedély maximum 2 évig érvényes. A lejáratot követően az engedélyek általában meghosszabbíthatóak.

Sajnos nem, irodánk csak abban az esetben tudja a tartózkodási engedély iránti kérelemmel kapcsolatos ügyintézést megkezdeni, ha a későbbi munkáltatójával már előzetesen megállapodtak a munkaviszonnyal kapcsolatan.

GYAKORI KÉRDÉSEK A JÖVEDELEMSZERZÉSI ENGEDÉLLYEL KAPCSOLATBAN

Az előbbihez konkrét munkaviszony szükséges, míg utóbbi egy vállalkozás indítására és üzemeltetésére, vagy vállalkozásban való részvételre jogosít fel.

Az érvényesség idejét több körülmény határozza meg de minden ilyen típusú engedély maximum 3 évig érvényes. A lejáratot követően az engedélyek általában meghosszabbíthatóak.

Igen, szakértőink segíthetnek kiválasztani a céljának legmegfelelőbb vállalkozási formát és tanácsot adhatnak az engedélyhez szükséges üzleti terv elkészítéséhez is.

Üres, tevékenységet folytató cég tulajdonosaként vagy ügyvezetőjeként kevés az esélye annak, hogy kérelmét pozitívan birálják el. Mindenképpen javasoljuk, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk cégét felkészíteni egy sikeres engedélyezési kérelem beadásához!

GYAKORI KÉRDÉSEK CSALÁDI EGYÜTTÉLÉS BIZTOSÍTÁSA CÉLÚ TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLLYEL KAPCSOLATBAN

Igen, a jogosultat jövedelemszerző tevékenység végzésére, illetve munkavállalásra is feljogosítja az engedély!

GYAKORI KÉRDÉSEK A TANULMÁNYOK FOLYTATÁSA CÉLÚ TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLLYEL KAPCSOLATBAN

Igen, a tanulmányok folytatása célú tartózkodási engedéllyel jogosult munkavállalásra, illetve jövedelemszerző tevékenységre bizonyos megkötésekkel (ezekkel kapcsolatban keresse szakértőinket!).

Igen, a tanulmányok folytatása célú tartózkodási engedéllyel száznyolcvan napon belül kilencven napot meg nem haladó időtartamú vízummentes beutazásra és tartózkodásra jogosult a schengeni tagállamokban.