EGT állampolgár családtagja tartózkodási kártya


Az EGT állampolgárt kísérő, vagy EGT állampolgárhoz csatlakozó harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtag kaphat tartózkodási kártyát.

Az EGT állampolgár családtagja két esetben lehet jogosult a Magyarországon történő tartózkodásra, illetve erre a típusú engedélyre:
 • ha az EGT állampolgár tartózkodási célja keresőtevékenység folytatása,
 • ha az EGT állampolgár a tartózkodás teljes időtartamára elegendő forrással rendelkezik önmaga és családtagjai számára ahhoz, hogy tartózkodásuk ne jelentsen indokolatlan terhet Magyarország szociális ellátórendszerére

EGT-állampolgár családtagja:
 • az EGT- állampolgár házastársa;
 • az EGT- állampolgár, vagy házastársa 21. életévét be nem töltött, vagy eltartott leszármazója;
 • az EGT- állampolgár, vagy házastársa eltartott felmenője;
 • az EGT- állampolgár élettársa, amennyiben magyar hatóság, vagy az Európai Unió más tagállamainak hatósága előtt regisztrált élettársi kapcsolatot létesített;

Tekintettel arra, hogy ez az engedélytípus ügyfeleink nagy részét érinti, valamint arra, hogy ennek a típusú engedélynek a megszerzése különösen bonyolult, kérjük mindenképpen konzultáljon szakértőinkkel mielőtt egyedül nekivág az engedélyezési eljárásnak!

Ha biztosra szeretne menni és azt szeretné, ha tartózkodási engedély iránti kérelmét gyorsan és pozitívan bírálja el a hatóság, keresse szakértő csapatunkat!

Feltételek

 • Családi kapcsolat igazolása, (kérje szakértőnk segítségét, ha bővebb információra van szüksége!),
 • Keresőtevékenység vagy elegendő anyagi forrás igazolása,
 • Magyarországi lakcím vagy szálláshely igazolása,
 • Érvényes útlevél,
 • Nyilatkozat önkéntes távozásról (irodánk elkészíti),
 • Teljes körű egészségügyi ellátás igénybevételére jogosító üzleti egészségbiztosítási kötvény (irodánk közreműködik ennek beszerzésében),
 • Kiutazás feltételeinek igazolása.

HOL LEHET BENYÚJTANI?SZEMÉLYESEN KELL MEGJELENNI?

A kérelem benyújtásának helyét több tényező határozza meg. Ezzel kapcsolatban kérem vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megfelelő tájékoztatást tudjunk nyújtani!

ÁRAK ÉS KÖLTSÉGEK

Irodánk teljes körű szolgáltatásként vállalja ügyfeleink részére az EGT állampolgár családtagja tartózkodási kártya beszerzését.

Az egt állampolgár családtagja tartózkodási kártya teljeskörű intézése: 300 EUR

Ez az ár tartalmazza a szükséges mennyiségű személyes konzultáció díját, amelyek elengedhetetlenek a folyamat és a beszerzendő iratok ismertetéséhez, a kérelem és annak minden mellékletének elkészítését, valamint a személyes képviseletet a kérelmezési eljárás egésze alatt.

VÁRHATÓ KÖLTSÉGEK:

Az eljárás díjköteles, amelynek összege: 1.500 HUF

Várható fordítási költség (amennyiben szükséges): 30.000 HUF (ez az összeg a szükséges iratok mennyiségétől függően változhat).

Arckép díja: 500 HUF

Tulajdoni lap költsége: 1500 HUF

Az esetek nagy részében a fentieken felül költségek nem merülnek fel, így nem kell számolnia sem közjegyzői sem más költséggel!

Az EGT-állampolgár harmadik ország állampolgárságával rendelkező családtagja tartózkodási kártyájának érvényességi ideje a tartózkodási joggal rendelkező EGT- állampolgár tartózkodásának időtartamához igazodik. A tartózkodási kártyát legfeljebb ötéves érvényességgel állítja ki a hatóság.

Az EGT-állampolgár családtagja tartózkodási kártyával lakcímkártyát is lehet igényelni!

Itt is szeretnénk ügyfeleink figyelmét felhívni arra, hogy az idegenrendészeti eljárások meglehetősen kötött szabályokkal rendelkeznek, illetve, hogy amennyiben egy-egy eljárás során fény derül arra, hogy az ügyfél akár csak rövid ideig is jogszerűtlenül volt az országban, úgy a következő eljárásban jelentősen rosszabb esélyekkel bírálják el pozitívan a kérelmét! Ezért is fontos, hogy már az első beadáskor teljes körű, átgondolt és a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelelő kérelmet adjanak be, amihez szakértőink tudnak segítséget nyújtani.

Ha tartózkodási vagy letelepedési engedélyével kapcsolatban bármilyen kérdése van, keresse csapatunkat!