Tanulmányok folytatása célú tartózkodási engedély


Tanulmányi célból az a harmadik országbeli állampolgár kaphat tartózkodási engedélyt, aki

  • Magyarországon nappali rendszerű iskolai oktatás, vagy nappali oktatás munkarendje szerint létesít, vagy létesített tanulói jogviszonyt, vagy
  • államilag elismert felsőoktatási intézmény vagy Magyarország területén engedéllyel működő külföldi felsőoktatási intézmény teljes idejű képzése keretében tanulmányok folytatása, illetve
  • felsőoktatási intézmény által szervezett, a tanulmányok folytatását előkészítő képzésben való részvétel érdekében kíván Magyarország területén tartózkodni.

FONTOS, hogy az engedély megszerzője a schengeni tagállamok területén az érvényes tartózkodási engedély birtokában száznyolcvan napon belül kilencven napot meg nem haladó időtartamú vízummentes beutazásra és tartózkodásra jogosult!

FONTOS, hogy az engedély megszerzője jogosult jövedelemszerző tevékenység folytatására, valamint munkavállalásra.

Tekintettel arra, hogy ez az engedélytípus ügyfeleink nagy részét érinti, valamint arra, hogy ennek a típusú engedélynek a megszerzése különösen bonyolult, kérjük mindenképpen konzultáljon szakértőinkkel mielőtt egyedül nekivág az engedélyezési eljárásnak!

Ha biztosra szeretne menni és azt szeretné, ha tartózkodási engedély iránti kérelmét gyorsan és pozitívan bírálja el a hatóság, keresse szakértő csapatunkat!

Feltételek

  • a tanulmányok folytatásához szükséges megfelelő nyelvismeret igazolása,
  • esetleges tandíj befizetésének igazolása,
  • Érvényes útlevél,
  • a vissza- vagy továbbutazáshoz szükséges engedély (bővebb információkért keresse szakértőinket!),
  • lakhatás igazolása (bővebb információkért keresse szakértőinket!),
  • megélhetés igazolása (bővebb információkért keresse szakértőinket!),
  • teljes körű egészségügyi ellátás igénybevételére jogosító üzleti egészségbiztosítási kötvény (irodánk közreműködik ennek beszerzésében),

ÁRAK ÉS KÖLTSÉGEK

Irodánk teljeskörű szolgáltatásként vállalja ügyfeleink részére a tanulmányok folytatása célú tartózkodási engedély beszerzését.

A tanulmányok folytatása célú tartózkodási engedély teljeskörű intézése: EUR 400.

Ez az ár tartalmazza a szükséges mennyiségű személyes konzultáció díját, amelyek elengedhetetlenek a folyamat és a beszerzendő iratok ismertetéséhez, a kérelem és annak minden mellékletének elkészítését, valamint a személyes képviseletet a kérelmezési eljárás egésze alatt.

VÁRHATÓ KÖLTSÉGEK:

Az eljárás illetékköteles, amelynek összege: 18.000 HUF

Várható fordítási költség: 30.000 HUF (ez az összeg a szükséges iratok mennyiségétől függően változhat).

Arckép díja: 500 HUF

Tulajdoni lap költsége: 1500 HUF

A tartózkodási engedély kiadása iránti kérelmet annál a konzuli tisztviselőnél vagy tartózkodási engedély iránti kérelem átvételére felhatalmazott egyéb helyen kell benyújtani, amely a kérelmező állandó vagy szokásos tartózkodási helye, illetve állampolgársága szerinti országban működik.

Ha a hatóság a tartózkodási engedély kiadása iránti kérelemnek helyt ad, egyidejűleg a tartózkodási engedély átvételére jogosító vízum kiadását is engedélyezi, és erről értesíti a konzuli tisztviselőt. A tartózkodási engedély átvételére jogosító vízumot a konzuli tisztviselő adja ki.

A tanulmányok folytatása céljából kiállított tartózkodási engedély érvényességi ideje legalább egy év, azonban ha a képzés rövidebb, mint egy év, akkor a képzés időtartamához igazodik, ugyanakkor alkalmanként legalább egy, legfeljebb két évvel meghosszabbítható.

A tanulmányi célból kiadott tartózkodási engedély érvényességi ideje nem haladhatja meg a kérelmező úti okmányának érvényességi idejét!

GYAKORI KÉRDÉSEK TARTÓZKODÁSI ÉS MUNKAVÁLLALÁSI CÉLÚ TARTÓZKODÁSI ENGEDÉLLYEL KAPCSOLATBAN

Igen, a tanulmányok folytatása célú tartózkodási engedéllyel jogosult munkavállalásra, illetve jövedelemszerző tevékenységre bizonyos megkötésekkel (ezekkel kapcsolatban keresse szakértőinket!).

Igen, a tanulmányok folytatása célú tartózkodási engedéllyel száznyolcvan napon belül kilencven napot meg nem haladó időtartamú vízummentes beutazásra és tartózkodásra jogosult a schengeni tagállamokban.

Itt is szeretnénk ügyfeleink figyelmét felhívni arra, hogy az idegenrendészeti eljárások meglehetősen kötött szabályokkal rendelkeznek, illetve, hogy amennyiben egy-egy eljárás során fény derül arra, hogy az ügyfél akár csak rövid ideig is jogszerűtlenül volt az országban, úgy a következő eljárásban jelentősen rosszabb esélyekkel bírálják el pozitívan a kérelmét! Ezért is fontos, hogy már az első beadáskor teljes körű, átgondolt és a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelelő kérelmet adjanak be, amihez szakértőink tudnak segítséget nyújtani.

Ha tartózkodási vagy letelepedési engedélyével kapcsolatban bármilyen kérdése van, keresse csapatunkat!