Jövedelemszerzési célú tartózkodási engedély


Azon ügyfeleink részére javasoljuk ezt a típusú engedélyt, akik Magyarországon vállalkozási tevékenységet kívánnak végezni, vagy egy Magyarországon alapított gazdasági társaság ügyvezetőjeként vagy tulajdonosaként vesznek részt a társaság működésében.

Ehhez a típusú engedélyhez nincs szükség munkaviszonyra (ezzel az engedéllyel munkaviszony nem is létesíthető), viszont üzleti tervvel kell igazolni a vállalkozás életképességét, valamint azt, hogy a vállalkozás képes lesz eltartani legalább az engedélyért folyamodó személyt.

Tekintettel arra, hogy ez az engedélytípus ügyfeleink nagy részét érinti, valamint arra, hogy ennek a típusú engedélynek a megszerzése különösen bonyolult, kérjük mindenképpen konzultáljon szakértőinkkel mielőtt egyedül nekivág az engedélyezési eljárásnak!

Ha biztosra szeretne menni és azt szeretné, ha tartózkodási engedély iránti kérelmét gyorsan és pozitívan bírálja el a hatóság, keresse szakértő csapatunkat!

Feltételek

  • Magyarországi szálláshely igazolása,
  • Érvényes útlevél,
  • Bankszámla egyenleg igazolása (a szükséges összeggel kapcsolatban keresse szakértőinket),
  • Nyilatkozat önkéntes távozásról (irodánk elkészíti),
  • Üzleti terv (irodánk segít a kidolgozásában),
  • Cégiratok, szerződések, számlák,
  • Megélhetés igazolása (ezzel kapcsolatban keresse szakértőinket),
  • Teljes körű egészségügyi ellátás igénybevételére jogosító üzleti egészségbiztosítási kötvény (irodánk közreműködik ennek beszerzésében).

HOL LEHET BENYÚJTANI?SZEMÉLYESEN KELL MEGJELENNI?

A kérelem benyújtásának helyét több tényező határozza meg. Ezzel kapcsolatban kérem vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megfelelő tájékoztatást tudjunk nyújtani!

A jövedelemszerzési célú tartózkodási engedély ügyintézési határideje a beadástól számított 21 nap.

ÁRAK ÉS KÖLTSÉGEK

Irodánk teljes körű szolgáltatásként vállalja ügyfeleink részére a jövedelemszerzési célú tartózkodási engedély beszerzését, ugyanakkor ennek az engedélytípusnak a beszerzése jóval időigényesebb és nagyobb körültekintést igényel a munkavállalási célú tartózkodási engedélynél.

Amennyiben ügyfelünk rendelkezik már vállalkozással és üzleti tervvel:Jövedelemszerzési célú tartózkodási engedély teljeskörű intézése: EUR 500.

Amennyiben ügyfelünk nem rendelkezik még sem vállalkozással, sem üzleti tervvel:Jövedelemszerzési célú tartózkodási engedély teljes körű intézése: EUR 1.500

Ebben az esetben irodánk vállalja a cégalapítás teljes lebonyolítását és az üzleti terv elkészítésében való közreműködést is!

A fenti árak mindkét esetben tartalmazzák a szükséges mennyiségű személyes konzultáció díját, amelyek szükségesek a folyamat és a beszerzendő iratok ismertetéséhez, a kérelem és annak minden mellékletének elkészítését, valamint a személyes képviseletet a kérelmezési eljárás egésze alatt.

VÁRHATÓ KÖLTSÉGEK:

Az eljárás díjköteles, amelynek összege: 18.000 HUF (vagy 60 EUR)

Várható fordítási költség (amennyiben szükséges): 20.000 HUF (ez az összeg a szükséges iratok mennyiségétől függően változhat).

Arckép díja: 1500 HUF / 4 db

Tulajdoni lap költsége: 1500 HUF / ingatlan

Hiteles cégkivonat költsége: 10.000 HUF

Az esetek nagy részében a fentieken felül további költségek nem merülnek fel, így nem kell számolnia sem közjegyzői, sem más egyéb költséggel!

GYAKORI KÉRDÉSEK A JÖVEDELEMSZERZÉSI ENGEDÉLLYEL KAPCSOLATBAN

Az előbbihez konkrét munkaviszony szükséges, míg utóbbi egy vállalkozás indítására és üzemeltetésére, vagy vállalkozásban való részvételre jogosít fel.

Az érvényesség idejét több körülmény határozza meg de minden ilyen típusú engedély maximum 3 évig érvényes. A lejáratot követően az engedélyek általában meghosszabbíthatóak.

Igen, szakértőink segíthetnek kiválasztani a céljának legmegfelelőbb vállalkozási formát és tanácsot adhatnak az engedélyhez szükséges üzleti terv elkészítéséhez is.

Üres, tevékenységet nem folytató cég tulajdonosaként vagy ügyvezetőjeként kevés az esélye annak, hogy kérelmét pozitívan birálják el. Mindenképpen javasoljuk, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk cégét felkészíteni egy sikeres engedélyezési kérelem beadásához!

Itt is szeretnénk ügyfeleink figyelmét felhívni arra, hogy az idegenrendészeti eljárások meglehetősen kötött szabályokkal rendelkeznek, illetve, hogy amennyiben egy-egy eljárás során fény derül arra, hogy az ügyfél akár csak rövid ideig is jogszerűtlenül volt az országban, úgy a következő eljárásban jelentősen rosszabb esélyekkel bírálják el pozitívan a kérelmét! Ezért is fontos, hogy már az első beadáskor teljes körű, átgondolt és a vonatkozó jogszabályoknak teljes mértékben megfelelő kérelmet adjanak be, amihez szakértőink tudnak segítséget nyújtani.

Ha tartózkodási vagy letelepedési engedélyével kapcsolatban bármilyen kérdése van, keresse csapatunkat!